Aanhoudingen na vermeende gijzeling


Laatste update: 23-01-2015 | 12:03

Vught/'s-Hertogenbosch - De politie hield donderdagavond rond 22.45 uur en vrijdagochtend rond 0.45 uur in 's-Hertogenbosch een 36-jarige vrouw en een 33-jarige man uit die plaats aan na een vermeende gijzeling in een woning in Vught.

Rond 21.45 uur kwam bij de politie een melding binnen over een mogelijke gijzeling in een woning aan de Michiel de Ruyterweg in Vught. Daarbij zou sprake zijn van een man met een vuurwapen. Ook zouden in de woning een vrouw en twee jonge kinderen aanwezig zijn. De politie besloot daarop geen
risico te nemen en zette onder meer een arrestatieteam en een onderhandelaar in.

Meldster

Terwijl de politie druk doende was rond de woning in Vught, gingen agenten voor verder onderzoek naar de woning van de meldster in 's-Hertogenbosch. In de buurt zagen ze een auto rijden met daarin de man die volgens de melding in de woning in Vught moest zijn. De politie hield daarop de
verdachte aan. In haar woning werd korte tijd later de meldster aangehouden. Vermoedelijk deed de vrouw een valse melding na een conflict met de man in de relationele sfeer. In de auto van de vrouw vond de politie een vuurwapen. Dat is voor verder onderzoek in beslag genomen.

De politie bekijkt of de gemaakte kosten verhaald kunnen worden op de meldster. De man en de vrouw zitten nog vast voor verder onderzoek.