Marotte Maskerade in de Baandert in Sittard


Maak kans op kaarten voor het Gala Prinsenbal

SITTARD, 20150120 -- Op vrijdagavond 23 januari vindt vanaf 20.11 uur de Marotte Maskerade plaats in gemeenschapshuis ‘de Baandert’. Hiermee wordt het oude ‘bal masqué’ nieuw leven in geblazen.

Bal masqués werden voor het eerst gehouden in het vijftiende-eeuwse Italië en waren vooral populair in Venetië. In de 17e en 18e eeuw werden zij gemeengoed over het gehele Europese vasteland. Deze gekostumeerde festiviteiten waar bezoekers zich onherkenbaar verkleedden, boden een kans om te ontsnappen aan het leven van alledag.

Ook de feestavond in gemeenschapshuis ‘de Baandert’ zal in dat opzicht geen alledaagse traditionele zitting worden. Het belooft een feestelijke avond te worden met muziek, dans en een lach. Voor de muzikale noot tijdens de avond staan de Venlose groep ‘W-Dreej’ en de populaire band ‘Wir sind Spitze’ garant. Uiteraard is ook Stadsprins Arno III aanwezig. Hij mag aan de mooist gemaskerde aanwezigen twee vrijkaarten uitreiken voor het Gala Prinsenbal op 31 januari. Tevens zijn er verschillende andere ludieke prijzen te winnen. Het mag duidelijk zijn; iedereen is van harte uitgenodigd om gemaskerd dit bijzondere festijn te bezoeken.

De kaarten voor dit evenement zijn te koop bij de Marotte Winkel (damesmode van Neer Eyckeler) en in gemeenschapshuis ‘de Baandert’.





Stadscarnavalsvereniging de Marotte Zitterd