Informatie bomenkap Groningerweg Eelderwolde


Nieuwsbericht Informatie bomenkap Groningerweg Eelderwolde

Gepubliceerd op: 27 januari 2015

Een aantal bomen langs de Groningerweg in Eelderwolde verkeren in een slechte conditie. Daarom zijn wij zijn van plan om dit voorjaar (2015) een deel van de bomen langs de Groningerweg in Eelderwolde te kappen.

De afgelopen twee jaar hebben medewerkers van de gemeente de bomen geanalyseerd en hun ontwikkeling bijgehouden. Zij hebben geconstateerd dat veel bomen een sterk verminderde gezondheid hebben en ieder jaar verder achteruit gaan. Daarom is het nodig om deze bomen te kappen. Ze zijn vooral in
een slechte conditie geraakt door de hoge verkeersdruk in combinatie met de vele werkzaamheden en veranderingen die er de afgelopen jaren aan de weg en het fietspad hebben plaatsgevonden.

Het gaat om het gebied vanaf de rotonde Meerweg/Hoofdweg/Groningerweg tot aan de rotonde bij Ter Borch. In totaal staan daar zo'n 180 eiken langs de doorgaande weg; hiervan willen we er 80 laten kappen. Het gaat om zowel grote volwassen bomen als jongere bomen.
Om de laanstructuur zo goed mogelijk te herstellen gaan wij nieuwe bomen planten.

Op het kapplan is een aantal reacties binnengekomen en een petitie tegen het kappen van de bomen. Om die reden gaan wij de bomen nogmaals, door een extern bureau, laten beoordelen. Dit onderzoek is eind januari gestart. De uitkomst van dat onderzoek en het definitieve kapplan vindt u in de
week van 9 februari op deze website.

De gemeente heeft op 8 januari 2015 een kapvergunning verleend voor deze bomen. U kunt tot en met 23 februari een bezwaar indienen tegen die kapvergunning. Meer achtergrondinformatie en informatie over de bezwarenprocedure leest u in bijgevoegde brief die we aan de omwonenden hebben gestuurd.

Meer informatie:

* Brief informatie bomenkap Groningerweg Eelderwolde (bestand)