Gemeente Winsum | Activiteiten 70 jaar bevrijding: vraag voor 1 maar..


Gepubliceerd op: 26 januari 2015

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. In de gemeente Winsum zijn er extra subsidiemogelijkheden voor activiteiten rondom het jubileumjaar '70-JAAR BEVRIJDING'.

Voorwaarden

De gemeente toetst de aanvragen aan de algemene subsidieverordening gemeente Winsum 2011 en de daarbij behorende algemene subsidiecriteria. Daarnaast moet uw aanvraag aan een aantal specifieke voorwaarden te voldoen, te weten:

* er wordt slechts een aanvraag per dorpskern gehonoreerd. Wanneer meerdere instellingen binnen een dorpskern activiteiten willen opzetten, is samenwerking aan te raden. Bestaande Oranjeverenigingen en 4/5 mei-verenigingen krijgen voorrang;
* de festiviteiten moeten openbaar toegankelijk zijn;
* er wordt bij de festiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen iets georganiseerd;
* zo mogelijk zijn er jongeren als vrijwilligers bij de organisatie betrokken, zowel bij de voorbereidingen als bij de avond zelf.



Aanvragen

U moet uw aanvraag indienen met het aanvraagformulier voor incidentele subsidie. Bij Subsidies Sport en Welzijn kunt u dit formulier downloaden. Daar vindt u ook de criteria, waaraan uw verzoek moet voldoen. Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en stuur een activiteitenplan en een
begroting van de activiteit mee. U kunt uw aanvraag tot uiterlijk 1 maart 2015 indienen bij de gemeente.

Maximale subsidie

Per dorpskern geldt een drempelbedrag van EUR 200,-, aangevuld met een bedrag van EUR 1,- per inwoner van de desbetreffende dorpskern.

Overige subsidies op het gebied van sport en welzijn

Verenigingen en instellingen kunnen subsidie aanvragen voor sport- of welzijnsactiviteiten. Het gaat om activiteiten op het gebied van jeugd, ouderen&zorg, sport&recreatie, cultuur&educatie en leefbaarheid.

Leefbaarheidsbudget

Voor kleinschalige buurtinitiatieven en sportstimulering is een apart leefbaarheidsbudget ingesteld. Voorbeelden van buurtinitiatieven zijn zwerfvuilacties, activiteiten die gericht zijn 0op het 'omzien naar elkaar', kinderspelen of initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Sportstimuleringsfonds

Voor activiteiten of projecten die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde leefstijl voor (kwetsbare) groepen kunt u een beroep doen op het sportstimuleringsfonds.

Subsidieplafonds

Voor het jaar 2015 gelden de volgende subsidieplafonds:

* Budget voor incidentele subsidie op de terreinen jeugd, ouderen en zorg, leefbaarheid, sport en recreatie en cultuur en educatie: EUR 17.261,--;
* Leefbaarheidsbudget voor buurtinitiatieven: EUR 20.000,--;
* Sportstimuleringsfonds: EUR 27.726,96,--.

Na het bereiken van het subsidieplafond verleent de gemeente voor het betreffende jaar geen subsidie meer, ook al voldoet een aanvraag aan het gemeentelijk subsidiebeleid. U kunt uw aanvraag het hele jaar door indienen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Indienen aanvraag

Dien uw aanvraag voor incidentele subsidie voor aanvang van de activiteit in bij de gemeente. Een aanvraagformulier en meer informatie vindt u bij Subsidies sport en welzijn.