Raadzaal nog twee dagen vol met studenten


27 januari 2015

Voor zo'n zeshonderd studenten van het Alfa-college staat deze week in het teken van de politiek. Gisteren, vandaag en donderdag brengen zij een bezoek aan het gemeentehuis in Hardenberg. In de raadzaal gaan zij met elkaar het debat aan. En dat kunnen ze!

Gisteren is al gebleken dat de studenten het elkaar niet makkelijk maken. Er wordt stevig gedebatteerd over door hun zelf bedachte voorstellen. De aanwezige raadsleden helpen de studenten waar nodig en stellen kritische vragen.

Jaarlijks evenement
Aan dit jaarlijks terugkerende project nemen alle niveau vier klassen van het Alfa-college deel. Per dag komen er gemiddeld acht groepen verdeeld over twee sessies. Dit betekent dat er ook per dag acht voorstellen worden behandeld.

Uit deze voorstellen kiezen de studenten elke dag twee winnaars. In totaal blijven zes voorstellen over. De griffie bepaalt uiteindelijk welk voorstel het beste is en of dit voorstel ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.

Politiek saai? Echt niet!
Door middel van deze jaarlijks terugkerende politieke week probeert het Alfa-college samen met de raad de studenten te laten zien dat politiek niet iets hoeft te zijn, dat ver van ze af staat. Dat het niet alleen iets is voor 'nerds' en 'grijze muizen', maar dat politiek bedrijven best heel
leuk en leerzaam kan zijn.

RTV Oost maakte een video-reportage over het project. De reportage is in de video te zien vanaf circa 13.00 minuten.