106 excellente scholen in 2014


27 januari 2015

De Inspectie van het Onderwijs feliciteert de 34 basisscholen, 49 middelbare scholen en 23 scholen voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs die maandag 26 januari het predicaat Excellente School ontvingen uit handen van staatssecretaris Dekker.

Onder het toeziend oog van onder andere premier Mark Rutte vulde het podium van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zich met scholen die het bordje `Excellente School 2014' op de muur mogen schroeven.

Welke scholen zich excellent mogen noemen, is bepaald door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Fons van Wieringen. Laatstgenoemde deed dat overigens voor de laatste keer; hij gaf het stokje over aan nieuwe juryvoorzitter Jet de Ranitz. De volledige lijst met onderscheiden scholen
vindt u op www.excellentescholen.nl.

Traject Excellente Scholen naar de inspectie

De uitreiking vond voor de laatste keer plaats onder verantwoordelijkheid van het ministerie van OCW. Hoofdinspecteur VO/MBO/HO Monique Vogelzang en de nieuwe juryvoorzitter Jet de Ranitz kregen symbolisch het stokje overgedragen van scheidend juryvoorzitter Fons van Wieringen.

Vanaf 2015 is de organisatie achter het predicaat Excellente Scholen in handen van de inspectie. Het traject Excellente Scholen sluit goed aan op de vernieuwingen in het toezicht waarmee we willen bijdragen aan een onderwijscultuur waarbij het voor alle partijen vanzelfsprekend is te streven
naar verbetering.

Stuur door

Meer informatie

* Eindrapport Excellente Scholen 2012 t/m 2014
PDF-bestand, 1MB
* Brochure Excellente Scholen 2015
PDF-bestand, 368kB

Terug naar nieuwslijst