Genomineerden Sportverkiezing bekend


Gepubliceerd op: 27 januari 2015

Op woensdag 4 februari 2015 vinden de Sportverkiezingen plaats in het gemeentehuis. De genomineerden voor de titels Sporttalent, Sportman, Sportvrouw, Sportanimator en Sportploeg zijn bekend. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor de Stonemountain Runners, die met de organisatie van de
A4 Run Steenbergen op de kaart hebben gezet.

Het college van burgemeester en wethouders hecht veel waarde aan sport en bewegen en vindt het daarom belangrijk om sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd eenmaal per jaar in het zonnetje te zetten. Het leveren van sportprestaties vergt veel tijd, oefening en
doorzettingsvermogen, waarvoor het college grote waardering heeft.

Organisatie

De organisatie van de Sportverkiezing is in handen van de gemeente Steenbergen, in samenwerking met het Sportplatform. Het Sportplatform beoordeelt de prestaties van alle aanmeldingen voor de verschillende categorieen. Zij kijken daarbij naar de prestaties van individuele sporters en teams op
lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Alle bijzondere prestaties worden besproken en vergeleken en zo ontstaat uiteindelijk de keuze voor de winnaars.

Programma

Het programma van de Sportverkiezingen ziet er als volgt uit:

19.00 uur Zaal open

19.30 uur Ontvangst met koffie en thee

19.45 uur Opening wethouder Zijlmans / voorzitter Sportplatform de heer De Vos

20.00 uur Huldiging Sporttalent

20.15 uur Eervolle vermelding Stonemountain Runners voor het organiseren A4 Run

20.30 uur Demonstratie

20.40 uur Huldiging Sportanimator

20.55 uur Pauze

21.15 uur Huldiging Sportman

21.30 uur Demonstratie

21.45 uur Huldiging Sportvrouw

22.00 uur Huldiging Sportploeg

22.15 uur Afsluiting waarna gezellig samenzijn

Genomineerden

Sporttalent

* Polstokhoogspringster Marijke Wijnmalen werd afgelopen jaar tweede op het Nederlands kampioenschap outdoor en derde op het Nederlands kampioenschap indoor.
* Zwemmer Rick Bulman heeft in 2014 verschillende zwemwedstrijden op zijn naam gezet, waaronder 9 keer Nederlands kampioen op verschillende zwemdisciplines.
* Turnster Demi van den Berg heeft in haar eerste wedstrijdseizoen bijna alles gewonnen wat er voor haar te winnen was en werd uiteindelijk ook nog Districtskampioen.



Sportman

* Corne Bolders werd afgelopen jaar Nederlands kampioen werpvijfkamp in Eindhoven. Werpvijfkamp houd in: kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen.
* Wim Nieuwkerk won in 2014 het NK Duathlon korte afstand, pakte de eerste plaats in de A4 Run en behaalde verschillende eerste en ereplaatsen in landelijke duathlons en 10 kilometer lopen.
* Luca Kramer behaalde in 2014 de eerste prijs bij het Nederlands kampioenschap motorrace.



Sportvrouw

* Leonie van Ginneken werd tweede bij het Nederlands kampioenschap werpvijfkamp.
* Sabine Aarts werd het afgelopen jaar in het ballroomdancing Nederlands kampioen bij de amateurs.



Sportanimator

Om voor de titel Sportanimator genomineerd te worden moet iemand zich 25 jaren of langer als vrijwilliger ingezet hebben bij een sportvereniging. Kandidaat voor deze titel is Jan Both die al decennia lang een drijvende kracht is achter voetbalvereniging SC Welberg.

Sportploeg

* T.V. Steenbergen Dames 1 zijn afgelopen jaar tijdens de tenniscompetitie ongeslagen kampioen geworden in de Hoofdklasse Dames.
* Dansploeg Brouwers Gast werd afgelopen jaar tweede op het Nederlands kampioenschap Ballroom en Latindancing.
* SC Welberg - Dames 1 werd afgelopen jaar kampioen in de 5e klasse zondag en promoveerde naar de 4e klasse zondag.