Politie ontdekt grote hennepkwekerij met 33.000 planten


Laatste update: 27-01-2015 | 16:54

Zaltbommel - Politieagenten ontdekten op dinsdag 27 januari een grote professionele hennepkwekerij met naar schatting 33.000 planten in een bedrijfspand aan het Van Voordenpark in Zaltbommel. De kwekerij kwam aan het licht nadat een alerte getuige een verdachte situatie meldde bij de politie.

Omstreeks 8.30 uur melde een getuige zich bij de politie. De getuige zag verdachte bedrijvigheid bij de pand en belde direct de politie. Toen agenten korte tijd later ter plaatse kwamen, troffen zij bij het bedrijfspand een man persoon aan. Omdat hij zich verdacht gedroeg, kregen de agenten
het vermoeden dat er in het pand illegale praktijken plaatsvonden. Dat onderbuikgevoel bleek te kloppen, want de agenten troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan met naar schatting 33.000 planten. De kwekerij was verdeeld over meerdere ruimtes. De elektriciteit werd
illegaal afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Grote hennepkwekerij

De persoon die in het pand aanwezig was, een 44-jarige man uit Rosmalen, werd ter plaatse aangehouden. Korte tijd later werd in de omgeving van het pand een tweede verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze 68-jarige Rotterdammer bij de hennepkwekerij.

De politie onderzoekt ook of er sprake is van meerdere oogsten. Verder wordt bekeken of er mogelijk meer personen bij de kwekerij zijn betrokken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

2015045498