Samenwerking tussen Brabant en Tokio Entrepreneur Partner


Samenwerking tussen Brabant en Tokio Entrepreneur Partner

27-01-2015

De provincie Noord-Brabant en de Tokio Entrepreneur Partner (TEP, een organisatie van overheden, ondernemers en onderwijsinstituten) zullen voortaan samenwerken rond veelbelovende startende ondernemingen, investeringen, high tech research en development.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Noord-Brabant en Tokio Entrepreneur Partner

Dat blijkt uit een overeenkomst die de voorzitter van TEP, Shingo Kokudo en de commissaris van de Koning, Wim van de Donk tekenden.

Samenwerking

De overeenkomst is het resultaat van een bezoek van de commissaris van de Koning aan ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in de regio Tokio in april 2014. Bij de toekomstige samenwerking spelen Brainport, de Technische Universiteit Eindhoven, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij
(BOM) en het Startup Bootcamp High TechXL een belangrijke actieve rol. De samenwerking richt zich op het uitwisselen van kennis en ervaring en de ondersteuning en het faciliteren van bedrijven en bedrijfsvestigingen.

Nieuwe impuls

Het innovatieve vestigingsklimaat van Noord-Brabant en de kwaliteit van research en development maakt de contacten met Brabant voor TEP en de regio Tokio aantrekkelijk. "Een bewijs temeer dat de economische en technologische uitgangspositie van Noord-Brabant voor het internationale
bedrijfsleven aantrekkelijk is. De contacten met TEP en Tokio kunnen daaraan een nieuwe impuls geven." Aldus de Brabantse commissaris van de Koning, Wim van de Donk.