De Nachtgast met Christa Anbeek

Boeddhistische Omroep Stichting

Christa Anbeek is Nachtgast

23 januari 2015

De Nachtgast met Christa Anbeek - 27 op 28 januari

Remonstrants theoloog en filosoof Christa Anbeek staat centraal in het BOS-radioprogramma De Nachtgast. Anbeek is hoofddocent aan de Universiteit voor Humanistiek en bijzonder hoogleraar bij het Remonstrants seminarie. Zij was jarenlang zenstudent bij Mimi Maréchal en woonde geruime tijd in het boeddhistisch centrum De Tiltenberg.

Op jonge leeftijd verloor Christa Anbeek haar ouders en haar broer. Als jaren later ook haar partner plotseling overlijdt begint ze haar zoektocht naar de diepere zin van leven en dood. Ze zoekt ondermeer naar antwoorden in het boek 'Over de dood' van de Dalai Lama en in 'Eindeloos Bewustzijn' van Pim van Lommel. Bij die laatste heeft ze de nodige kritische kanttekeningen. Herkenning vindt ze in de literatuur van Anna Enquist en Patricia de Martelaere. Die zoektocht leidt tot een nieuw boek van haar hand: Overlevingskunst.

In 2013 verschijnt 'De berg van de ziel', dat ze samen schreef met Ada de Jong, die tijdens een bergtocht haar man en drie kinderen verloor. In haar meest recente boek ‘Aan de heidenen overgeleverd’, pleit ze voor een theologie die de ervaring van onze kwetsbaarheid centraal stelt.

Marlous Lazal praat met Christa Anbeek over de bijzondere relatie met haar zenlerares Mimi Maréchal, het ‘verwonderd besef’ in de Remonstrantse geloofsbelijdenis en de kracht van kwetsbaarheid.

De Nachtgast van de Boeddhistische Omroep wordt in de nacht van 27 op 28 januari vanaf middernacht uitgezonden op NPO Radio 5. In het programma staat wekelijks één gast centraal.

Meer informatie over Christa Anbeek kunt u vinden op de website van De Nachtgast

Einde persbericht