Ook in 2014 zijn (semi-) ambtenaren de beste betalers

Rente consumptief krediet op laagste niveau ooit

De alsmaar dalende rente voor consumptief krediet heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Zowel voor een doorlopend krediet als voor een persoonlijke lening zijn de rentetarieven in Nederland gezakt naar het laagste niveau ooit.

Volgens Ambtenarenlening.nl, de organisatie die zich reeds jaren richt op financieringen voor (semi-) ambtenaren, is de consumptieve rente nog nooit eerder zo laag geweest.

"Die extreem lage rente geldt zeker voor ambtenaren en semi-ambtenaren" stelt Anja Becker, directeur van Bridge Finance waar Ambtenarenlening.nl deel van uitmaakt. "In 2014 was het achterstand percentage van onze klanten maar liefst vier keer lager dan gemiddeld in Nederland. Hierdoor kunnen ambtenaren bij ons extra korting krijgen op hun lening. Ondanks dat het totale uitstaande saldo in Nederland voor leningen verder terugloopt zien wij een sterke stijging in het aantal leningen doordat veel ambtenaren overstappen van andere banken naar ons om ook te profiteren van onze lage rente. We hebben dan inmiddels ook al aan vele duizenden ambtenaren een lening verstrekt."

De lage recordrente bij Ambtenarenlening.nl is voor een doorlopend krediet inmiddels gezakt naar 4,5% en de laagste rente voor een persoonlijke lening naar 5%. Deze rentetarieven zijn inclusief de ambtenarenkorting.

Bridge Finance focust zich met Ambtenarenlening.nl specifiek op de doelgroep van (semi-) ambtenaren omdat statistisch bewezen is dat de betalingsachterstanden van deze groep vele malen lager is dan gemiddeld, waardoor de geldschieter dus veel minder risico loopt. Hierdoor kan Ambtenarenlening.nl ambtenaren en semi-ambtenaren lagere rentes bieden dan alle andere banken.

www.ambtenarenlening.nl