Handhaving blauwe zone vanaf 1 februari

Zoals u al meermaals in dit Waekblaad heeft kunnen lezen, is op een aantal plaatsen in het centrum van Echt vanaf 10 januari de blauwe zone ingevoerd. Het gaat om een paar parkeerplekken per parkeerplaats waarbij het verplicht is om een blauwe kaart achter de autoruit te hebben liggen. In de afgelopen twee weken is wel waarschuwend, maar nog niet verbaliserend opgetreden om iedereen aan deze verandering te laten wennen. Vanaf 1 februari a.s. worden er wel boetes uitgeschreven voor de auto's die alsnog zonder blauwe kaart in de blauwe zone geparkeerd staan.

Waar de blauwe zones precies zijn?

Er zijn een aantal plaatsen rond de Bovenstestraat waar blauwe zone parkeerplaatsen komen (zie onze website voor de precieze locaties). Deze plekken zijn aangemerkt met blauwe markeringen op het weggedeelte. We hebben veel parkeergelegenheid en kiezen er dus juist voor om steeds een gedeelte van een parkeerplaats blauw te maken. Zo kun je als bezoeker zelf bepalen wat je doet: blauw of niet, dat hangt ervan af hoe lang je voor je bezoek denkt nodig te hebben. Door niet complete parkeerplaatsen blauw te maken, maar overal gedeeltes, blijft er keuzevrijheid.

Waar koop je een blauwe kaart?

Als gemeente hebben we al 2000 kaarten gratis verstrekt, die zijn inmiddels opgehaald door inwoners. Een blauwe kaart koop je voor een heel klein bedrag ook in het centrum van Echt bij een aantal winkels, zoals de Hema en de Xenos.