Schoonmaak- en glazenwassersbranche ondertekent het Taalakkoord

Nederlandse taal leren is van grote waarde voor de werkvloer.

De schoonmaak- en glazenwassersbranche stimuleert haar medewerkers al een groot aantal jaren om de Nederlandse Taal te leren. In deze branche is bijna de helft van de medewerkers van niet-Nederlandse afkomst. Het beheersen van de Nederlandse taal is een belangrijke voorwaarde om op de werkvloer en in de samenleving goed mee te kunnen doen. De schoonmmaakbranche vindt het daarom belangrijk dat de medewerkers Nederlands beheersen en beter en breder inzetbaar zijn op de werkvloer. Ook de communicatie bij het thuisfront - dus op school, in de supermarkt, bij de huisarts - gaat beter en maakt dat iemand meetelt en meedoet in onze maatschappij. De schoonmaak- en glazenwassersbranche gaat daarom vandaag het Taalakkoord tekenen.

Over het leren van taal in de schoonmaakbranche maakte OSB een filmpje: https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=C322ebdphSo&x-yt-cl=84503534

Over het Taalakkoord

Het Taalakkoord wordt op dinsdag 27 januari samen met Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid getekend. De RAS gaat namens de schoonmaak- en glazenwassersbranche het Taalakkoord ondertekenen. De ondertekenaars zullen taal op de werkvloer stimuleren met concrete acties en andere bedrijven in Nederland stimuleren zich aan te sluiten bij het Taalakkoord.