Nominaties Fiets, E-bike en Speed E-bike van het Jaar 2015 bekend

In het afgelopen weekeinde beoordeelde de vakjury van de verkiezing Fiets, E-Bike en Speed E-bike van het Jaar, 13 fietsen (9 merken), 18 E-bikes (11 merken) en 10 Speed E-bikes (4 merken). In alle drie de categorieen werden drie genomineerden geselecteerd.

Nominaties Fiets van het Jaar 2015

Canyon Bicycles - Commuter 7.0

Kon. Gazelle NV - Van Stael

Batavus - Zonar

Nominaties E-bike van het Jaar 2015

Batavus - Razer

Cycling Sports Group - Cannondale Contro-E Headshok

Koga - E-Lement

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2015

Kon. Gazelle NV - Impulse EM speed

Riese & Mueller - BlueLABEL Charger Beltdrive

Sparta - ION(r) E-Speed

Beoordeling

Basis voor de beoordeling is de geschiktheid voor de gebruikersgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen maakt de jury onderscheid in een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury beoordeelt de fietsen geheel op de eigen specifieke prestaties in relatie tot het doel waarvoor de betreffende fiets is ontworpen. Alle fietsen worden door de jury geheel individueel beoordeeld. Daarnaast wordt een onderlinge uitwisseling van specifieke kennis en ervaring tijdens de juryperiode ervaren als een waardevolle aanvulling. Daarna worden alle resultaten van de beoordeling gezamenlijk uitvoerig besproken. Op basis van een speciaal voor deze verkiezing ontwikkelde en beproefde reken- en wegingsmethodiek worden de verschillen in waardering significant gemaakt.

Deskundige onafhankelijke jury

De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Fietsonderzoeker, NTFU, Innovam en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.

Speed E-bike van het Jaar eerste keer uitgereikt

RAI Vereniging organsieert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 28e keer. De verkiezing E-bike van het Jaar vindt voor de 6e keer plaats. Dit jaar wordt voor de eerste keer de prijs voor de Speed E-Bike van het Jaar uitgereikt. In 2014 legde de Giant - Futuro RS 1 beslag op de titel Fiets van het Jaar en werd de Sparta - RXS+ bekroond tot E-bike van het Jaar.

De winnaars van de Fiets, E-bike en Speed E-bike van het Jaar 2015 worden bekend gemaakt op zaterdag 28 februari 2015 tijdens de Nationale (E)-Bike Testdagen in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Meer informatie over de Fiets Awards 2015 is te vinden op www.fietsawards.nl. Ook een uitgebreide productomschrijving en een foto van elke inzending is op deze website te vinden.

Einde bericht