Consultatie nieuwe regels over de elektriciteits- en drinkwatervoorziening

Vandaag start de consultatie van regels over de elektriciteits- en drinkwatervoorziening in Caribisch Nederland. Deze regels gaan onder andere over de drinkwaterkwaliteit, de voorwaarden waaronder klanten al dan niet mogen worden afgesloten, de compensatie die klanten kunnen ontvangen bij een storing en de hoogte van de vergoeding voor aan het net geleverde elektriciteit die klanten zelf opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Deze regels horen bij het wetvoorstel over de elektriciteits- en drinkwatervoorziening, dat nu door de Tweede Kamer behandeld wordt. In het wetsvoorstel staat dat de minister nadere concrete regels kan opstellen. De consultatie betreft een voorstel voor deze nadere regels.

Iedereen kan reageren op het voorstel voor de regels. Dit voorstel is te vinden op http://www.internetconsultatie.nl/regelsElektriciteitEnDrinkwaterBes

De consultatie loopt tot 10 maart 2015. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Rijksdienst Caribisch Nederland, tel.599 715 8342 (elektriciteit) en 715 8327 (drinkwater).