Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Schrans gestart


samen ondertekenen

In winkelstraat Schrans in Leeuwarden is op donderdag 22 januari een werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gestart. Hierin zijn vertegenwoordigd ondernemers, politie, brandweer, Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Regionaal Platform voor Criminaliteitspreventie, de
binnenstadsmanager en de gemeente Leeuwarden.

Ondertekening intentieverklaring

Hiertoe is een intentieverklaring ondertekend in de Blokker aan de Schrans. Aansluitend is er een eerste gezamenlijke schouw. Gelet wordt op onder andere de veiligheidsbeleving van klanten en personeel, hangplekken en onderhoud en beheer van de omgeving.

Praktische afspraken

De werkgroep maakt in een actieplan praktische afspraken om het winkelgebied te verbeteren: schone, hele en veilige winkelstraten. Basis hiervoor is een enquete die onder ondernemers wordt afgenomen, aangevuld met gegevens van politie en gemeente. Doel is om zo snel mogelijk aan te sluiten bij
het KVO Binnenstad (sinds 2007), zodat ook initiatieven als de collectieve winkelontzegging en hulp bij aangifte kunnen worden uitgebreid naar de Schrans.

Betrokken partijen

De intentieverklaring wordt ondertekend door burgemeester Ferd Crone, teamchef Politie Leeuwarden Naomi Hoekstra, clusterhoofd risicobeheersing Brandweer Fryslan Jacques Pommer, Kim van Bijnen namens winkeliersvereniging Schrans en adviseur KVO van het CCV Rob Smeele.

Kijk voor meer informatie over het KVO op de website: www.hetcvv.nl.