Nieuwe vorm van gratis reizen voor ouderen


28 januari 2015
Leeftijdsgrens verlaagd naar 65 jaar
undefinedDe huidige regeling voor gratis reizen in de bus voor inwoners ouder dan 70 jaar wijzigt vanaf 1 maart. Het college stelt aan de raad voor om voor inwoners van 65 jaar en ouder met een laag inkomen gratis reizen met de bus in stand te houden. Alle andere 65 plussers kunnen dit product
ook aanschaffen. Zij betalen hiervoor een (beperkte) eigen bijdrage. Hiermee kunnen 65 plussers zowel in Enschede als Hengelo reizen.

Gratis OV-pas

Aan de gratis OV-pas voor 65 plussers zit een voorwaarde. Iedereen van 65 jaar en ouder die in 2014 kwijtschelding van gemeentelijke belasting heeft gekregen ontvangt de pas. Voor wie dit geldt, ontvangt voor 1 maart een nieuwe pas waarmee hij gratis kan reizen.

Voordelig reizen voor andere 65 plussers

Alle andere 65 plussers kunnen via de webshop van Syntus hetzelfde product aanschaffen. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van EUR75,- per jaar. Voor mensen die meer dan 2 keer per maand met de bus reizen is dit al voordeliger dan reizen met een regulier vervoersbewijs. Dit product moet dan op
een persoonlijke ov-chipkaart geladen worden. Het product is geldig in en tussen Enschede en Hengelo. Dit komt door gezamenlijk optrekken in de onderhandelingen met Syntus.

Besluit Raad

Bovenstaand collegevoorstel wordt ter goedkeuring aan de raad van 16 februari voorgelegd. Daarna krijgen alle inwoners van 65 jaar en ouder een brief thuis gestuurd met alle benodigde informatie.