28-01-2015: Vlaamse volksvertegenwoordigers lezen gedichten voor in ..


28 jan 2015

Vlaamse volksvertegenwoordigers lezen gedichten voor in het parlement

Ook dit jaar zal Gedichtendag niet onopgemerkt voorbijgaan in het Vlaams Parlement. Op donderdag 29 januari dragen diverse politici tijdens de vergadering van de Commissie Cultuur een gedicht voor.

Gedichtendag opent ieder jaar de Po*zieweek op de laatste donderdag van januari. Gedichtendag is h*t po*ziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op die dag staat de po*zie centraal in allerlei activiteiten van Nederlandse en Vlaamse scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren.
Thema van dit jaar is: "Met zingen is de liefde begonnen".

Bart Caron, voorzitter van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media vroeg aan de commissieleden en aan de ministers Gatz en Muyters om met Gedichtendag een favoriet gedicht mee te brengen. Dit kan zelfs van eigen hand zijn. De leden en ministers zullen hun gedicht voorlezen bij hun
eerste tussenkomst in de vergadering. Deze gedichten worden traditiegetrouw opgenomen in het verslag van de vergadering. Op die manier draagt het Vlaams Parlement zijn steentje bij aan Gedichtendag.

Praktisch: de 'po*tische' vergadering van de commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media vindt plaats op donderdag 29 januari om 10 en 14 uur in de Peter Paul Rubenszaal van het Vlaams Parlement.

////////////////////////////////

Contactpersonen:
Dirk Nuyts
Persverantwoordelijke
Dienst Communicatie
02 552 40 45; 0473 74 94 45
dirk.nuyts@vlaamsparlement.be

Wilfried Van Vinckenroye
Commissiesecretaris Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media
Tel. 02 552 13 25
wilfried.vanvinckenroye@vlaamsparlement.be

Zoekresultaten van 28 januari 2015, 13:42