Safae Allali nieuwe Gast van de Burgemeester


Woensdagavond 28 januari bij aanvang van de raadscommissie Bestuur, is Safae Allali geinstalleerd als nieuwe Gast van de Burgemeester. Ook werd afscheid genomen van de huidige Gast van de Burgemeester Britte Oskam.

Gast van de burgemeester

De `Gast van de Burgemeester' is een idee van burgemeester Jacques Niederer. Hierbij loopt een leerling van het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden een soort stage bij de burgemeester. Zo kan er een brug worden geslagen tussen bestuur, politiek en jonge mensen. Safae Allali zal een
half jaar lang kennismaken met het burgemeestersambt. Ze maakt kennis met het lokale bestuur en de plaatselijke politiek en neemt deel aan vergaderingen. Ook houdt Safae toespraken en vervult ze representatieve taken samen met de burgemeester.

Safae Allali (15 jaar) komt uit Roosendaal en zit in het derde jaar van het VMBO Economie, Handel en Administratie van het Da Vinci College:

Safae:

"Ik ben blij dat ik uitgekozen ben om de nieuwe Gast van de Burgemeester te zijn. Het zal voor mij een leerzame periode zijn. Ik hoop dat het een leuke en gezellige tijd wordt; ik heb er veel zin in!"

Burgemeester Jacques Niederer:

"Safae is alweer de 8e Gast van de Burgemeester en de 2e van het Da Vinci College. Het is niet alleen een leuk project voor de Gasten zelf; ook ik zelf leer weer elke keer opnieuw van de Gasten. Ik ben benieuwd wat Safae mij zal leren. Omdat haar studie uiteraard het belangrijkste is, kijken
we iedere maand naar alle afspraken in mijn agenda. Vervolgens selecteren we de activiteiten waarbij Safae een rol kan vervullen, zodat school niet in het gedrang komt."

Safae Allali neemt het stokje over van de huidige Gast van de Burgemeester, Britte Oskam (Norbertuscollege). Naast Britte gingen Tessa Dik en Bram van Arendonk van het Gertrudiscollege, Kiona Huisman en Marloes van Wezel van het Jan Tinbergencollege, Paul Vissers van het Norbertuscollege en
Demi Hendrikx van het Da Vinci College, Safae voor.