Woensdag 28 januari inloopavond aanleg nevengeul in De Kleine Weerd

19-01-2015

Rijkswaterstaat werkt al geruime tijd aan het herinrichten van de oevers en uiterwaarden langs de Maas, om zo de waterkwaliteit en hoogwaterveiligheid te verbeteren. Dit gaat ook gebeuren in De Kleine Weerd bij het provinciehuis in Maastricht, waar een nevengeul wordt aangelegd. U krijgt hierover meer informatie tijdens de inloopavond op woensdag 28 januari.

Er zijn tijdens de inloopavond in Cafe Ipanema diverse informatiehoeken en u kunt uw vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Van den Herik/FL-Liebregts. U bent van harte welkom om tussen 19.30 en 21.00 uur binnen te lopen.

Gezond, schoon water en hoogwaterveiligheid

De nevengeul en verlaagde uiterwaard helpen bij hoogwater het water af te voeren. En het ondiepe water vormt een gunstig leefmilieu voor riviergebonden planten en dieren. Een gezond ecosysteem helpt op zijn beurt het water schoon te houden. Wandelaars kunnen door het hele gebied struinen of gebruik maken van wandelpaden. Het eiland dat ontstaat wordt bereikbaar via een brug. De vrijkomende grond bij het graven van de nevengeul wordt gebruikt om in de zuidelijker gelegen Pietersplas een zogeheten natuureiland te maken. Ook daarover kunt u informatie krijgen op de inloopavond. Zie voor meer informatie ook de kaart (PDF, 515 kB) Download is over enkele minuten beschikbaar voor de locaties van de projecten en de projectpagina Maas: natuur(vriende)lijke oevers en uiterwaarden.

Locatie inloopavond

Cafe Ipanema (ingang achterzijde Bonnefantenmuseum)

Avenue Ceramique 250

6221 KX Maastricht

Vrije inloop van 19.30 tot circa 21.00 uur