Gemeenschappelijke geschiedenis verbindt wijkbewoners

28 januari 2015

Raadslid Desh Ramnath verzoekt het college om in wijken waar de sociale cohesie laag is, naar Amsterdams voorbeeld, een historiseringsproject te starten.

Middels zo een project wordt geprobeerd het gevoel van eenheid in een diverse wijk te bevorderen door de gemeenschappelijke geschiedenis van de wijk zichtbaar te maken. Ramnath: `'Mensen met totaal verschillende roots kunnen door het kennen van de geschiedenis van de wijk waarin ze met elkaar samenwonen onderlinge verbinding gaan voelen.'' Uit diverse onderzoeken blijkt dat het hebben en kennen van de gemeenschappelijke geschiedenis sociale cohesie bevordert.

Het CDA vindt het belangrijk dat mensen in Den Haag goed met elkaar samenleven en roept het college op dit project, wat niet veel kost, toe te passen in wijken in Den Haag waar problematiek is door een gebrek aan sociale cohesie.

Het project bestaat uit verschillende onderdelen zoals het maken van een website volledig gewijd aan de geschiedenis van de buurt, het plaatsen van bordjes met historische informatie in de openbare ruimte, het samenstellen van een boekje en het organiseren van buurtwandelingen door vrijwilligers.

Download hier de Schriftelijke Vragen

* Historisering Indische Buurt Amste.. 197kb Download >>

Zie het origineel.