Henk Brink neemt eerste Malmo-Shuttle in gebruik

Donderdag 29 januari a.s. vertrekt Verkeers-Gedeputeerde Henk Brink met een groep zakenlieden per vliegtuig naar Malmoe. Om daar de eerste Malmoe-Shuttle feestelijk te ontvangen. Die trein is een dag eerder vertrokken met de Bentheimer Eisenbahn vanuit de railterminal in Coevorden. Deze goedkope treinverbinding moet een extra impuls geven aan de export van Noordelijke bedrijven naar Scandinavie.

Nu al is de gemiddelde lengte van deze wekelijkse shuttle ruim 650 meter lang. De belangstelling vanuit het Noordelijk bedrijfsleven is groot. Deze treinverbinding betekent een enorme besparing in tijd, geld en energie. De trein rijdt via Coevorden naar Bentheim in Duitsland. Daar wordt verder geladen om vervolgens te vertrekken naar Zweden. Vanuit Malmoe worden de goederen verder verspreid in Scandinavie.

Gedeputeerde Henk Brink: "De voorbereiding heeft enkele jaren geduurd. Deze shuttle is een samenwerking van partners uit Drenthe, Overijssel en Duitsland. Samen proberen we de lijn verder uit te bouwen. Daarbij wordt vooral ook gekeken naar Oost Europa. In het Duitse Gildehausen wordt op dit moment een railterminal gebouwd die gaat dienen als hub tussen Coevorden en Oost Europa. De interesse van bedrijven voor deze treinverbindingen is groot. En vergeet niet, de regio Emmen - Coevorden is een van de belangrijkste vervoerregio's van ons land."