Benoeming een feit: Alex van Hedel wordt burgemeester


28 januari 2015

De heer A.J. (Alex) van Hedel wordt met ingang van 27 maart 2015 burgemeester van onze gemeente Brummen. Dat is op 27 januari door het rijk besloten en vandaag officieel door de Commissaris van de koning van de provincie Gelderland bekend gemaakt. Met de benoeming heeft minister Plasterk de
aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de Commissaris van de Koning overgenomen.
Alex van Hedel is 54 jaar en lid van de VVD. Hij is vanaf 5 februari vorig jaar al waarnemend burgemeester onze gemeente.

Alex van Hedel was van 2011 tot 2014 al burgemeester in de gemeente Neerijnen en in de jaren 1994-1998 en 2002-2008 wethouder in de gemeente Valkenswaard.

Op 18 september 2014 heeft de gemeenteraad van Brummen de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Voor de burgemeestersvacature hebben zich 65 sollicitanten gemeld. De Commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad
met de door de gemeenteraad ingestelde vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie heeft ook gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad.

Tijdens een buitengewone raadsvergadering op vrijdagmiddag 27 maart 2015 wordt de heer Van Hedel beedigd door de Commissaris van de Koning. Aansluitend vindt de installatie plaats.