Veilig Thuis - advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishand..


Een veilig thuis. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn ieder jaar ruim 200.000 mensen het slachtoffer van ernstig of herhaald huiselijk geweld.

Meer dan 100.000 kinderen hebben te maken met kindermishandeling. Tegen deze vormen van geweld in de huiselijke kring kunt u iets doen. Dat is moeilijk, maar u heeft hierbij de steun van Veilig Thuis. Veilig Thuis biedt de helpende hand, doorbreekt onveilige situaties en zet mensen in
beweging. Veilig Thuis biedt perspectief op een betere situatie waardoor mensen weer toekomst hebben.

Een meldpunt

Veilig Thuis is een samenvoeging van het Steunpunt Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Het voordeel van deze samenvoeging is dat er nu een meldpunt is voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bovendien is er meer samenhang in de aanpak van
kindermishandeling en huiselijk geweld. De Veilig Thuis-organisatie in de regio Noord- en Midden-Limburg is ontstaan binnen de samenwerking van de veertien gemeenten. Ook de gemeente Roerdalen is hierbij aangesloten.

Contact

Sinds 1 januari 2025 heeft Veilig Thuis een centraal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Bent u slachtoffer van huiselijk geweld? Bent u zelf de dader en zoekt u hulp? Of vermoedt u dat iemand in uw omgeving slachtoffer is van huiselijk geweld of kindermishandeling?
Neem dan contact op met Veilig Thuis via het landelijke, gratis telefoonnummer: 0800 - 2000. U kunt bij Veilig Thuis een melding doen en vrijblijvend advies vragen. U kunt er ook terecht voor hulpverlening voor uzelf en uw omgeving. U krijgt de hulp in uw eigen gemeente.

Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis: www.vooreenveiligthuis.nl