Het mantelzorgcompliment: wat gaat er veranderen?


Het Mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor mantelzorgers. Het was in het verleden een geldbedrag voor volwassen mantelzorgers.

Degene die de zorg ontving kon zijn of haar mantelzorger voordragen voor een Mantelzorgcompliment bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalde de Mantelzorgcomplimenten uit.

Gemeenten

Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten de taak om een waardering voor mantelzorgers te regelen. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dat doen. De gemeente Roerdalen heeft voor 2015 voor mantelzorgers van 21 jaar en ouder maximaal 175 euro gereserveerd. Het definitieve bedrag is afhankelijk van
het aantal mantelzorgers dat voor deze vergoeding in aanmerking komt. Mantelzorgers tussen 12 en 20 jaar ontvangen nationale bioscoopbonnen ter waarde van 40 euro. De betalingen en de verdeling van de bioscoopbonnen gebeurt aan het einde van het jaar.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de vragen en antwoorden over het Mantelzorgcompliment. Dit voorjaar leest u op deze website en op onze informatiepagina RoerdalenBericht in de weekendeditie van De Trompetter meer over het Mantelzorgcompliment. Wij informeren u dan wanneer u in aanmerking komt voor
een Mantelzorgcompliment en hoe u dat kunt aanvragen. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met mantelzorgconsulent Bjoern Maessen van het Steunpunt Mantelzorg. Dat kan via 06 526 695 65 op dinsdagmiddag en donderdagochtend. U kunt ook een e-mail sturen: bjornmaessen@proteion.nl.