Hans Spigt aanjager '25.000' banen


Geplaatst op 29 januari 2015

Het kabinet heeft Hans Spigt benoemd voor het creeren van de de beloofde extra banen voor arbeidsgehandicapten bij de overheid.

Sociaal akkoord
In het Sociaal akkoord is vastgelegd dat er extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking moeten komen. Zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. De extra banen zijn bedoeld voor mensen die niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen.

Banen bij de overheid
De met de sociale partners gemaakte afspraken moeten er toe leiden dat de komende tien jaar bij de overheid 25.000 extra banen beschikbaar komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om banen bij het rijk, gemeenten, provincies en waterschappen, maar ook bij defensie, de
politie en in het onderwijs. Bedrijven zijn gehouden om binnen tien jaar 100.000 extra banen te maken voor de doelgroep.

Hans Spigt
Hans SpigtVanuit zijn rol als `aanjager' moet Spigt erop toezien dat de afgesproken 25.000 extra banen bij de overheid voor arbeidsgehandicapten er daadwerkelijk komen.

Spigt was eerder actief als wethouder in de gemeenten Dordrecht en Utrecht. Ook was hij jarenlang voorzitter van de commissie Werk en Inkomen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Lees meer op Locusnetwerk.nl:
Hans Spigt Aanjager '25.000 banen'