Opnieuw gladheid door hagel en sneeuw


29 januari 2015, 12:21
Vanaf vanavond krijgt het verkeer opnieuw te maken met gladheid door winterse neerslag. Volgens het KNMI hebben de buien vanavond en vannacht de neiging zich meer te groeperen. Hierdoor neemt de kans op langdurigere buien met hagel/sneeuw en daarbij behorende gladheid toe.

Tijdens het verloop van de avondspits neemt de buienactiviteit vanuit het westen toe. Neerslag zorgt sowieso altijd voor een drukkere avondspits en de verwachting is dat vanavond hierop geen uitzondering vormt. Echt extreme situaties verwacht de VID niet, omdat bij buien de neerslag vaak een
te lokaal karakter heeft. Vooral in gebieden waar de buien langer aanhouden worden echter ook snelwegen wit door hagel en sneeuw, net als vanmorgen in het Rivierengebied gebeurde. Vooraf is moeilijk aan te geven waar dit precies zal gebeuren.

Code geel van het KNMI geldt vanaf 21.00 uur vanavond. Het wordt dan met het dalen van de temperatuur op grotere schaal wit en glad door sneeuw, aldus het KNMI. Er is dan ook kans op bevriezing van natte weggedeelten.

Vanmorgen ook al meer drukte

Zoals gisteren door de VID verwacht zorgden sneeuw- en hagelbuien donderdagmorgen voor overlast in gebieden waar de neerslag langdurig aanhield. Dat was het geval in een brede strook rondom het Rivierengebied, waar uitgerekend tijdens de ochtendspits urenlang winterse neerslag viel. Dit zorgde
op de A2 en A27 voor files van soms meer dan 30 kilometer met urenlange wachttijden.
Foto: (c) VID