Belastingaanslag op de deurmat


Voorleeshulp

De afgelopen dagen viel bij de meeste inwoners en bedrijven van Leidschendam-Voorburg het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de deurmat. Bij de aanslag vindt u een folder met informatie over de lokale belastingen. Op de webpagina belastingen staan veel gestelde vragen en antwoorden.
U kunt uw vraag ook stellen via de mail of bellen met 14 070.

WOZ- bezwaren en no cure, no pay bureaus
De gemeente doet haar best om de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Bent u van mening dat het niet klopt, laat het dan aan ons weten. U kunt zelf eenvoudig bezwaar maken.
Misschien wordt u wel benaderd door een bureau of makelaar die uw bezwaar gratis wil indienen. U wordt uitgenodigd om kosteloos (no cure, no pay) van de diensten gebruik te maken. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?
Het is belangrijk om te weten dat deze bureaus en makelaars voor zaken waarbij het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd, een wettelijk vastgestelde kostenvergoeding van de gemeente krijgen.
Die bedraagt als volgt:
EUR 244,- voor het indienen bezwaarschrift
EUR 244,- voor het bijwonen hoorzitting
EUR 242,- voor het indienen taxatierapport
Dit betekent in de praktijk het volgende: Stel dat uw WOZ-waarde wordt aangepast met bijvoorbeeld EUR10.000. Uw aanslag onroerende zaak belasting daalt daarmee met EUR 9,42. De gemeente moet een kostenvergoeding betalen aan het bureau die kan oplopen tot EUR 730,-. Deze kosten die de gemeente
betaalt, worden meegenomen in de tariefbepaling van de onroerende zaakbelastingen voor het navolgende belastingjaar. Uiteindelijk worden dan alle belastingbetalers met deze nieuwe belastingtarieven geconfronteerd.