Politie zoekt `man met fiets' Ubbo Emmiusstraat


Laatste update: 29-01-2015 | 14:40

Groningen - De politie is in het onderzoek naar het schietincident zondag 27 januari bij het Groninger Museum specifiek op zoek naar een man op een fiets die door het latere slachtoffer zou zijn bedreigd.

De gezochte getuige reed op zijn fiets vanaf de kant van het museum over de Ubbo Emmiusstraat in de richting van het Gedempte Zuiderdiep. In nauwe deel van die straat kwam hem de 23-jarige met messen bewapende man tegemoet rennen. De fietser werd door de man bedreigd. De 23-jarige werd iets
verderop door de politie in zijn been geschoten. De man verwondde zich dodelijk met een mes waarna hij in het water belandde.



Ondanks een eerdere getuigenoproep is nog geen contact geweest met de bedreigde fietser. De politie verwacht dat de man een belangrijke bijdrage aan het onderzoek kan leveren en vraagt dus om contact op te nemen. Ook mensen die op de hoogte zijn van de identiteit van de fietser kunnen
reageren. Datzelfde geldt voor eventuele andere getuigen metwie de politie nog niet heeft gesproken. Het onderzoeksteam is bereikbaar via 0900-8844. Er kan ook contact worden opgenomen via het Meldformulier van Politie.nl.