Gastvrij parkeren in Beverwijk


Vanaf nu is er een nieuwe mogelijkheid voor bezoekers van Beverwijk om achteraf te betalen voor het parkeren.

Tot nu toe kon dat alleen door gebruik te maken van belparkeren. Bijkomend voordeel: het tweede uur parkeren wordt gratis voor bezoekers die van het nieuwe systeem gebruik gaan maken.

Hoe werkt het?

De werking van het nieuwe systeem is simpel. Bezoekers checken in op het moment dat ze hun auto parkeren. Dat kan met een speciale parkeerpas bij een van de speciale parkeerpalen. Deze palen staan op de grote parkeerterreinen rond het centrum en op de Breestraat. Na afloop wordt op dezelfde
manier uitgecheckt. Ook kan je gebruik maken van de mobiele telefoon om in en uit te checken. De betaling gebeurt achteraf via een automatische incasso.

Aanmelden

Wie via dit systeem wil parkeren moet zich vooraf aanmelden en registreren. Tot en met april 2015 is aanmelden gratis via www.parkerenbeverwijk.nl. Komende zaterdag loopt een promotieteam in het centrum. Bezoekers van Beverwijk kunnen zich ook bij het promotieteam aanmelden. Om 11 uur zal
wethouder Dorenbos de eerste inschrijvers verwelkomen in de Beverhof. De ondernemers zorgen voor een smakelijke aankleding en stellen cadeaubonnen beschikbaar.

Aantrekkelijker centrum

De gemeente wil zich hard maken voor een kloppend stadshart. Gastvrij parkeren hoort daar bij. De verwachting is dat consumenten langer in het centrum van Beverwijk zullen verblijven, door meer mogelijkheden te introduceren om achteraf te betalen voor het parkeren.

Met achteraf betaald parkeren met een pas of mobiele telefoon kan een bezoeker relaxter shoppen, zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Je betaalt ook nooit teveel, alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. En je loopt geen risico op een boete als je wat later terug bent bij je
auto.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u naast de eerder genoemde website ook terecht op de speciale Facebookpagina. Als u deze pagina leuk vindt, blijft u op de hoogte.

Beverwijk, 29 januari 2015.