Lya van Valen en Jan Schoffelmeijer exposeren in gemeentehuis Pekela


Van 2 februari tot en met 2 maart 2015 exposeren Lya van Valen en Jan Schoffelmeijer in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Lya van Valen is sinds 1986 woonachtig in Oude Pekela. Schilderen is sinds 2010 haar grootste hobby. Zij schildert diverse onderwerpen vooral met olie- en acrylverf in heldere kleuren op doek. Zij schildert ook in opdracht en heeft de beschikking over een eigen atelier.

Jan Schoffelmeijer is een veelzijdig beeldend kunstenaar die zich, naast schilderijen en ruimtelijk werk, ook bezig houdt met interieurontwerpen, decors, wandschilderingen, meubilair en portretten.
Door het gebruik van verschillende materialen en technieken is het werk heel divers van abstract tot realistisch. Voor deze expositie maakte hij een selectie uit de gipsreliefs uit 2011 en 2012 die met hun organische vormen soms doen denken aan fossielen. Meer werk van hem is te zien bij
Galerie HOP in Delfzijl waar hij als lid van kunstenaarscollectief "de Draad" een van de huisexposanten is.

De exposities zijn te zien in het gemeentehuis van Pekela tijdens openingsuren.