Is uw dorp rijp voor een digitaal dorpsplein?


29 januari 2015

Stichting Welzijn Brummen organiseert een informatieavond over de mogelijkheden van een digitaal dorpsplein voor alle kernen in de gemeente Brummen. Met als doel de gemeente Brummen nog leuker, socialer en veiliger te maken om in te wonen en te werken. Een digitaal dorpsplein voor, door en
met bewoners uit de gemeente maakt dit mogelijk.

Tijdens de informatieavond voor bewoners, organisaties en ondernemers worden inwoners geinformeerd over de mogelijkheden van een digitaal dorpsplein. Er worden ideeen uitgewisseld en SWB is benieuwd naar de mening van inwoners over het digitaal dorpsplein.

Een digitaal dorpsplein is een mooie manier om hulpvraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Het gaat om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Hoe kom je er achter wie je waarmee kan helpen en aan wie je hulp kunt vragen? Hoe kun je samen goed voor elkaar zijn? Door mensen met
elkaar te verbinden via een interactieve website. De gemeente levert een financiele bijdrage aan dit initiatief dat prima past binnen het project Samen Goed Voor Elkaar.

Deze interactieve website www.mijnbuurtje.nl is een aanpak waarin een aantal bewoners uit de gemeente wordt opgeleid als `buurtverbinder'. Zij gaan daarna actief aan de slag om mensen, voorzieningen en organisaties in de gemeente te verbinden en zichtbaar te maken in het digitale dorpsplein.
Om ideeen hierover uit te kunnen werken, zoekt de SWB samenwerking met zoveel mogelijk partijen in de gemeente Brummen en organiseert daarom een informatieavond op maandag 16 februari a.s. om 19.30 uur in Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen.

Meer informatie over aanmelden en het programma vindt u op www.samengoedvoorelkaar.nl.