Meer ruimte voor uw fiets op straat? Stickeren van fietsen Plantage buurt

13 januari 2015

Op donderdag 29 januari organiseert stadsdeel Centrum een fietsstickeractie in de Plantage buurt.

* Aanleiding

* Informatiebijeenkomst en direct aansluitend stickeren

Voordat wij met buurtbewoners de buurt in gaan ontvangen zij een korte instructie.

Tijdens deze korte bijeenkomst wordt uitgelegd hoe het stadsdeel, samen met buurtbewoners en ondernemers uit de Plantagebuurt, langdurig ongebruikte fietsen in fietsrekken en verder op straat wil aanpakken. Direct aansluitend gaan we samen met buurtbewoners de buurt in om de fietsen te merken die al geruime tijd niet meer gebruikt zijn of in zeer slechte staat verkeren.

Aanleiding

De fiets is het populairste vervoersmiddel van Amsterdam en daar zijn we blij mee want fietsen is gezond en maakt de stad leefbaar en bereikbaar. Maar het groeiend aantal fietsen zorgt op sommige plekken ook voor overlast, bijvoorbeeld door grote drukte in de fietsrekken. Diverse bewoners hebben bij het stadsdeel aangegeven te weten welke fietsen in hun straat niet meer gebruikt worden en gedurende lange tijd blijven staan. Door deze ongebruikte fietsen raken de rekken vol waardoor anderen hun fiets niet meer kunnen parkeren. Stadsdeel Centrum heeft daarom samen met bewoners een nieuwe aanpak bedacht om fietsenoverlast tegen te gaan. Vanaf januari gaan wij hiermee in verschillende buurten van start. Met kennis van de buurt kan de overlast van geparkeerde fietsen in uw straat effectiever worden aangepakt.

Informatiebijeenkomst en direct aansluitend stickeren

Wilt u als bewoner of ondernemer van de Plantagebuurt meehelpen of heeft u interesse? Kom dan naar de bijeenkomst. Deze is gepland op:

* Datum donderdag 29 januari 2015

* Instructie 16.00- 16.30 uur

* Stickeren 16.30- 18.30 uur

* Locatie Swift kantine, Plantage Parklaan 20A

Wij verzoeken u zich van tevoren aan te melden bij Lucas Jansen, medewerker gebied Oost, via lucas.jansen@amsterdam.nl.

U vindt meer informatie over deze aanpak samen met bewoners van fietsenoverlast op onze website: www.centrum.amsterdam.nl/fiets.