100 kinderen zijn vandaag de baas van BV Nederland

JINC's Baas van Morgen zet kinderen voor een dag op de stoel van CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur

Zaltbommel, 29 januari 2015 - Vandaag nemen honderd kinderen uit het hele land voor een dag het stokje over van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens JINC's Baas van Morgen. JINC is een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. Met deze `super Bliksemstage' willen JINC en alle deelnemende bedrijven kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor al het talent van morgen. Een diverse groep van `bazen' uit het hele land doet mee: van de bazen van bedrijven als NS, ABN AMRO, Adecco Group Nederland en PostNL tot de burgemeester van Eindhoven, de Commissaris van de Koning, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, de directeur van Artis of het Maasstad ziekenhuis. Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Brabant, Den Haag en Kennemerland krijgen de kans een dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een bedrijf of organisatie. Ook kunnen zij die dag laten zien wat ze kunnen en vooral hoe ze denken als ze een dag van stoel ruilen met een echte baas. Als `Baas van Morgen' schuiven ze aan bij een vergadering, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie of een interview.

Rolmodellen en inspiratie

In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. "JINC's Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen", aldus Daniel Roos, directeur JINC. "JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient. Daarom leren we ze wat te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. JINC's Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft.

Conferentie

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam en Rotterdam. Tijdens een JINC's Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met elkaar met een blik op de toekomst.

Start programma: 15.00 uur

Locatie Amsterdam: Amstelveenseweg 500

Locatie Rotterdam: Kratonkade 3

Wilt u meer weten over JINC's Baas van Morgen? U kunt terecht bij Junia Floor, persvoorlichter JINC, via 06-24746935 of jfloor@jinc.nl of Rinus Wittenberg, Marketing Manager Adecco Group Nederland, via 06-53919796 of rinus.wittenberg@adecco.nl

Over JINC

JINC vindt dat ieder kind een eerlijke start op de arbeidsmarkt verdient. We helpen kinderen van 8 tot en met 16 jaar door beroepsorientatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap. Hiermee worden jaarlijks ruim 30.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo bereikt. Het doel: een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk. JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven. Wij zijn actief in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Kennemerland, Almere en Brabant.

Over Adecco Group Nederland

Binnen Adecco Group Nederland leggen Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison zich toe op geintegreerde kennis- en capaciteitoplossingen voor bedrijven, overheden en non profit organisaties. De nadruk ligt op General Staffing (Adecco) en Professional Staffing (Ajilon).

Adecco Group Nederland is actief met circa 1.000 medewerkers vanuit ruim 125 vestigingen. Wereldwijd is Adecco de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 31.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks zetten ruim 650.000 flexwerkers en professionals zich namens Adecco in bij meer dan 100.000 opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.