Onderwijspersoneel Sint Eustatius legt assessment af

De week van 26 januari staat op Sint Eustatius in het teken van het assessment dat door ca. 120 leraren en andere onderwijsprofessionals wordt afgelegd om hun beheersing van het Standaard Engels in kaart te brengen. Het assessment en het daaropvolgende trainingstraject van het onderwijspersoneel op Sint Eustatius worden verzorgd door de University of St. Martin (USM), in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Voorafgaand aan het assessment hebben de deelnemers een zogenaamde self-assessment afgelegd, waarin zij zelf een inschatting konden maken van hun niveau voor de diverse vaardigheden. Op de maandag en dinsdag zijn de schriftelijke vaardigheden getoetst. Van woensdag tot en met vrijdag worden de deelnemers individueel getoetst op hun mondelinge vaardigheden. Op basis van de resultaten uit het assessment zal de USM kunnen bepalen wie op welke gebieden bijscholing nodig heeft. De deelnemers worden eind februari in subgroepen ingedeeld en worden gedurende het trainingstraject begeleid door de USM-docenten, die als mentor zullen fungeren. De trainingen starten in de maand april.

Doel van het assessment- en trainingstraject is om te waarborgen dat de docenten het standaard Engels voldoende goed beheersen om met ingang van augustus 2015 in deze taal les te kunnen geven. Dit traject vormt onderdeel van de transitie naar het Engels als instructietaal in het onderwijs op Sint Eustatius. Aan het eind van de training zullen de docenten een examen afleggen ter verkrijging van het Cambridge English Examination Certificate.

EINDE BERICHT