Titia Bredee nieuwe voorzitter College van Bestuur Hogeschool iPabo

De Raad van Toezicht van Hogeschool iPabo, een interconfessionele lerarenopleiding voor leraren basisonderwijs met vestigingen in Amsterdam en Alkmaar, heeft drs. Titia Bredee benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Vanaf 1 mei a.s. volgt ze dr. ir. Jan Houben op, die de afgelopen jaren interim-voorzitter was aan deze hogeschool.

Titia Bredee (53) heeft ruime ervaring als leidinggevende in het hoger beroepsonderwijs. Zij is thans directeur van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarvoor vervulde zij vergelijkbare functies bij Avans Hogeschool. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en volgde managementprogramma's aan de London Business School.

Bredee: "Het is een voorrecht voor mij om leiding te mogen gaan geven aan Hogeschool iPabo."

Hogeschool iPabo is een monosectorale hogeschool met zo'n 1000 studenten. Het verzorgt geaccrediteerde bacheloropleidingen voor leraren in het basisonderwijs, post-initiele opleidingen voor schoolleiders, voor leraren speciale onderwijszorg en op het thema leren en innoveren. Samen met de Vrije Universiteit verzorgt de iPabo een academische lerarenopleiding voor het basisonderwijs. De iPabo staat voor Inspirerend, Innovatief en Interreligieus onderwijs. Het is een lerarenopleiding die vertrouwd is met zowel de grootstedelijke problematiek als met de uitdagingen waar de scholen in de regio mee te maken hebben. In Amsterdam is aan Hogeschool iPabo een expertisecentrum jonge kind: het `Speleon' verbonden. Het is een `laboratorium' waar, samen met het instituut LEARN! van de VU, praktijkgericht onderzoek wordt uitgevoerd naar het leren, spelen en ontdekken van jonge kinderen in het onderwijs. In Alkmaar is een soortgelijk laboratorium in ontwikkeling: het `Exploreon'. Dat richt zich op praktijkgericht onderzoek naar en onderwijs voor het onderzoekend leren en lerend onderzoeken bij leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool, bijvoorbeeld op het gebied van Wetenschap & Technologie.

Meer informatie over Hogeschool iPabo is te vinden op de website: www.ipabo.nl