De Wolden subsidieert energiebesparing in woningen

30-01-2015 -

Woldenaren met een eigen woning, gebouwd voor 1 januari 2006, kunnen vanaf maandag 2 maart subsidie aanvragen voor woningisolatie en energieopwekkende maatregelen. In totaal stelt de gemeente De Wolden voor 2015 EUR 50.000 subsidie beschikbaar.

Wat levert de regeling u op?

U ontvangt 20% subsidie voor de aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen. Per aanvraag dient u minimaal EUR5.000 aan subsidiabele kosten te gaan maken. Stel: u heeft EUR 10.000 aan subsidiabele kosten dan kunt u EUR 2.000 subsidie ontvangen. In totaal wordt er per woning maximaal EUR 3.200 subsidie uitgekeerd. Het maximum bedrag van EUR 3.200 per woning is inclusief de subsidie die op grond van een eerdere subsidieregeling energiebesparing gedurende een periode van vijf jaar voorafgaand aan deze aanvraag is verstrekt.

Wat leveren energiebesparende maatregelen u op?

Met energiebesparende maatregelen creeert u lagere energielasten en meer wooncomfort. Ook draagt u bij aan een beter klimaat. De meeste energiebesparende maatregelen verdient u na verloop van tijd vanzelf weer terug dankzij de lagere energierekening.

Subsidie aanvragen

U wilt de subsidie graag ontvangen. Vanaf 2 maart kunt u een aanvraag indienen. Hoe gaat dat in zijn werk:

1. U vult een aanvraagformulier in.

2. U stuurt het aanvraagformulier naar het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

3. Pas na akkoord kunt u aankopen doen of opdrachten verstrekken!

Om misverstanden te voorkomen, als u een handtekening zet op een offerte dan heeft u officieel opdracht verstrekt. Voor deze werkzaamheden kunt u dan geen subsidie meer aanvragen. Vandaar dat punt 3 zo belangrijk is!

Wilt u meer informatie over de regeling en over het aanvragen? Kijk op www.snn.eu/dewolden.