Mantelzorgcompliment vanaf 2015 (03-02-2015)


Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten de taak om een waardering voor mantelzorgers te regelen. Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze dat doen.

De gemeente Maasgouw heeft voor 2015 voor mantelzorgers van 21 jaar en ouder EUR 175 per mantelzorger gereserveerd. Mantelzorgers tussen 12 en 20 jaar ontvangen EUR 40 in de vorm van nationale bioscoopbonnen. De betalingen en het verdelen van de bioscoopbonnen, gebeurt aan het einde van het
jaar.

Wat is een mantelzorgcompliment?

Het Mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor mantelzorgers. Het was in het verleden een geldbedrag voor volwassen mantelzorgers. Degene die de zorg ontving kon zijn of haar mantelzorger voordragen voor een Mantelzorgcompliment bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalde
de Mantelzorgcomplimenten uit.


Ik ben mantelzorger. Moet ik iets doen?

Later dit jaar leest u op deze pagina en op www.gemeentemaasgouw.nl meer over het mantelzorgcompliment. Wij informeren u dan over wanneer u in aanmerking komt voor een mantelzorgcompliment en hoe dat kunt aanvragen.


Meer informatie

Op www.gemeentemaasgouw.nl/wmo2015 staat bij veel gestelde vragen en antwoorden meer informatie over mantelzorgcompliment.