Veel ongevallen tijdens gladde ochtendspits


3 februari 2015, 06:55
Het ging dinsdagochtend al vroeg mis met verschillende ongevallen op de wegen. Zo moest op het knooppunt Oudenrijn op de A12 van Utrecht naar Den Haag de verbindingsweg naar de A2 richting Amsterdam worden afgesloten na een ongeval met meerdere personenauto's. Volgens de eerste berichten staan
de auto's verspreid over de rijbaan.

De aanrijding leverde rond 06.45 al een file van ruim 4 kilometer op met ruim 20 minuten vertraging voor het overige verkeer.

Ook op de A4 Delft - Amsterdam was het dinsdagochtend al vroeg druk door een aanrijding met vier personenauto's bij Zoeterwoude. De rechterrijstrook moest worden afgesloten stond en er voor 07.00 uur al ruim 7 kilometer file vanaf Leidschendam. Ook daar was de extra reistijd al snel meer dan
20 minuten.

Een geschaarde vrachtwagen zorgt voor problemen op de N57 Ouddorp - Rotterdam. De weg is in beide richtingen tussen de weg naar Port Zelande en Ouddorp dicht. Het bergen gaat nog tot zeker 08.00 uur duren. Tot die tijd wordt het verkeer omgeleid.

Update 07:05 uur

Inmiddels staat op de A12 richting Den Haag al een file van 8 kilometer tussen Bunnik en De Meern. Op het knooppunt Maanderbroek kan het verkeer richting Amsterdam beter via Barneveld rijden over de A30 en de A1.
Foto: (c) VID