Almere verwelkomt 600 karateka uit vijftig landen


3 februari 2015

Almere verwelkomt 600 karateka uit vijftig landen

Vice Wereldkampioen Geoffrey Berens (fotograaf: Desiree Mertens)

Vice Wereldkampioen Geoffrey Berens (fotograaf: Desiree Mertens)

Op zaterdag 14 en zondag 15 februari vindt de Karate1 Lotto Dutch Open plaats in Topsportcentrum Almere. Deze Lotto Dutch Open, onderdeel van de WKF Karate1 Premier League, is een wereldwijde competitie waar de absolute karate-top samenkomt. Circa 600 karateka uit ruim vijftig landen strijden
om een plaats op het erepodium.

Almere staat in een mooi rijtje met steden als Istanbul, Jakarta en Parijs waar de Karate1 Premier League ook wordt gehouden. Voor toeschouwers is dit de kans om het beste karate van de wereld te zien. Toplanden als Duitsland, Frankrijk en Azerbeidzjan doen mee met hun beste sporters.
Na een aantal jaren niet aanwezig geweest te zijn, kijken wij uit naar de deelname van Rafael Aghayev aan de Karate1 Lotto Dutch Open. Aghayev is viervoudig Wereldkampioen achtvoudig Europees Kampioen. Aghayev komt in dezelfde gewichtsklasse uit als de Nederlandse topper Rene Smaal. Hopelijk
komen zij tegen elkaar te staan.

Vice Wereldkampioen 2014 Geoffrey Berens doet natuurlijk ook mee. Andere internationale prijswinnaars uit de Nederlandse selectie zoals Rene Smaal, Moreno Sheppard, Vanesca Nortan en Ciska van der Voort zijn ook van de partij.

"Wij zijn er trots op dat een dergelijk groot toernooi in Nederland wordt gehouden", zegt David Roovers, voorzitter Karate-do Bond Nederland. "De locatie in Almere ligt ook mooi centraal. Sporters en publiek kunnen daar genieten van spectaculaire en boeiende wedstrijden in de onderdelen Kumite
(gevecht) en Kata (stijlvorm) door 's-werelds beste karateka."

Karate1 Premier League
Deelnemers kunnen bij elk WKF Karate1 toernooi rankingpunten verdienen. Voor elke categorie is de deelnemer met de meeste rankingpunten de grote winnaar van het seizoen. Hiervoor moeten zij aan minimaal vijf WKF Karate1 Premier League toernooien deelnemen.

In mei doet karate als enige niet-olympische sport mee aan de 1e European Games in Azerbeidzjan (Baku). Karate is daarnaast in de running voor het olympisch programma in Tokyo 2020. Met name de Japanse Karate Federatie en de Minister van Sport zetten zich enorm hier voor in.

Informatie en tickets

Kaarten voor de Karate1 Lotto Dutch Open zijn op 14 en 15 februari verkrijgbaar aan de kassa in Topsportcentrum Almere vanaf 08:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.