Vrijwilligerspenning voor Heleen Bakker


Op donderdag 29 januari werd mevrouw H.G. (Heleen) Bakker (61) onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Rob Poel tijdens de jaarvergadering van de Vrouwenvereniging Linden in gemeenschaps-accommodatie De Burcht.

Mevrouw Bakker is sinds 1989 lid van de Vrouwenvereniging Linden (V.V.L.). In 1991 trad zij toe tot het bestuur van deze vereniging om in 1999 de functie van voorzitter op zich te nemen. Na ruim 23 jaar legt ze haar bestuursfunctie binnen de VVL neer, maar blijft ze nog als lid actief.

Bij de oprichting van de Stichting Vierdaagse Comite Linden in 2000 werd mevrouw Bakker bestuurslid. Tijdens dit evenement verrichtte ze diverse hand- en spandiensten in de Burcht. Eveneens heeft zij in 2000 een belangrijk aandeel geleverd in organisatie van de manifestatie, LindArt 2000 in
Linden. Tot op heden heeft zij zitting in de Stichting Kunst en Cultuur Linden. Mevrouw Bakker is een enthousiast organisatietalent. Zo plant en organiseert ze kookworkshops voor jongeren, zodat deze jongeren bewust worden gemaakt van gezonde voeding.

Mevrouw Bakker heeft veel goeds gedaan en veel betekend voor Linden. Zij stak veel tijd in het vrijwilligerswerk. Dat verdient waardering en die waardering krijgt zij , want het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om aan haar de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk toe
te kennen.

De Vrijwilligerspenning gemeente Cuijk wordt toegekend en uitgereikt bij het afscheid van personen die zich op een bijzondere wijze vrijwillig voor een periode van in principe 16 jaar of langer hebben ingezet bij een vereniging of instelling in de gemeente Cuijk.