Uw persoonsgebonden budget (PGB) nog niet uitbetaald?


29 januari 2015Is uw persoonsgebonden budget door de Sociale Verzekeringsbank nog niet uitbetaald aan uw zorgverlener? Dat kan aan een aantal zaken liggen.

* Heeft u uw zorgovereenkomst(en) voor 31 december 2014 naar de Sociale Verzekeringsbank opgestuurd?
* Heeft u een declaratie van uw zorgkosten ingediend?

Als u beide vragen met ja kunt beantwoorden, kunt u het beste contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) via telefoonnummer 030 264 82 00. Zij kunnen uitzoeken hoe het komt dat uw zorgverlener nog geen betaling heeft ontvangen.

Geen declaratie ingediend bij de SVB?

Indien u nog geen declaratie heeft ingediend bij de SVB, moet u dit alsnog doen. Eerder kan de SVB uw zorgverlener niet betalen. Hoe u een declaratie indient, leest u op de website van de SVB onder Mijn PGB.

Zorgovereenkomst na 1 januari aangeleverd bij de SVB?

Heeft u uw zorgovereenkomst(en) na 1 januari 2015 opgestuurd, dan is deze waarschijnlijk nog niet verwerkt door de SVB. De SVB is op dit moment bezig om alle zorgovereenkomsten te controleren en te verwerken. Kijk voor meer informatie over het uitbetalen aan zorgverleners op de website van de
SVB.

Wanneer wordt uw zorgverlener betaald?

De SVB heeft op haar website een betaalwijzer staan. U beantwoordt enkele vragen in de betaalwijzer en kunt dan zien wanneer uw zorgverlener betaald wordt.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email