Valt de Maasgouwse vasteloavend dit jaar in het water?(03-02-2015)


Al enkele dagen zijn de Maasgouwse prinsen en prinsessen op jacht naar de sleutels van Maasgouw. Dit voor de sleuteloverdracht waarmee de vasteloavend officieel van start gaat. De sleutels zijn tot nu toe onvindbaar gebleken.

Met de sleutels draagt het gemeentebestuur op donderdag 12 februari en vrijdag 13 februari zijn macht over aan de heersers van de Maasgouwse carnavalsverenigingen. Dit jaar is het college te gast bij S.C.S. De Leefhoebbers in Stevensweert. Bekijk hier de zoektocht van de Maasgouwse prinsen en
prinsessen!

IFrame

Op donderdag 12 februari overhandigt het gemeentebestuur weer aan elke jeugdprins en -prinses van de gemeente Maasgouw de kleine sleutel van de 'macht'. Iedereen is van harte welkom vanaf 18.30 uur. Op vrijdag 13 februari vanaf 19.30 uur worden de sleutels op ludieke wijze overhandigd aan de
`grote' prinsen van de gemeente. Dit jaar is er een nieuw element aan het programma toegevoegd. Het belooft een hele happening te worden! Beide sleuteloverdrachten vinden plaats in Zaal De Veldpoort, Nieuwendijk 2 in Stevensweert.

Valt de vastelaovend in Maasgouw dit jaar in het water? Kom allemaal kijken tijdens de sleuteloverdracht voor de jeugd op donderdag 12 februari en naar de sleuteloverdracht voor volwassenen op vrijdag de 13^e! Zou deze laatste datum soms meespelen?