Favorieten beginnen sterk in eredivisie A dames


Zondag 1 februari is de Eredivisie A bij de dames van start gegaan. Er stonden direct drie wedstrijden op het programma. In een halve competitie speelt ieder team nog eenmaal tegen elkaar, de nummers 1 en 2 zijn daarna direct geplaatst voor de halve finales van de play-offs. Het is dus
belangrijk om vanaf wedstrijd een scherp te zijn. Hiervan zijn de teams zich maar al te bewust, ieder punt is belangrijk.

SKF zet de toon
De vrouwen van SKF zijn de voorjaarscompetitie goed begonnen met een 6-0 overwinning op FvT Rotterdam. Carla Nouwen, Tali Cohen en Brenda Vonk-Huntelerslag hebben een eerste tikje uitgedeeld, al is het seizoen pas begonnen.

Opmerkelijk makkelijk
Carla Nouwen won van Vanja Santic en Sanne de Hoop, Tali Cohen won van Jacintha de Hoop en Sanne de Hoop, Brenda Vonk won van Santic en Jacintha de Hoop. Hoewel een grote uitslag vooraf mogelijk was, ging het opmerkelijk makkelijk.

Brenda Vonk: "Alles ging in 3-0 of 3-1, geen enkele vijfgamer. Vooraf wisten we, dat we 6-0 konden maken. Je moet het echter wel doen en meestal wordt het 4-2 of 5-1 tegen FvT. Vandaag viel het onze kant op, al moet ik zeggen dat Sanne niet haar beste dag had vandaag."

Toon gezet
De toon is in elk geval gezet door SKF. "Ja, wat dat betreft was het voor ons wel gunstig om tegen FvT te beginnen. Tegen sommige andere teams was het zeker lastiger geweest. Maar de eerste stap richting tweede plaats, en misschien wel meer, is gezet", aldus de routinier uit Veenendaal.

Westa dames pakken twee punten tegen Den Helder
Anytime Fitness/Westa snoepte zondag twee puntjes af van landskampioen Dozy Den Helder. In Wessem wisten Amber van de Velde en Lynn van der Elsen beiden van Melanie Bierdrager te winnen. Melissa Bours verloor van Ana Gogorita en Zhang Yun, Van de Velde moest Gogorita eveneens feliciteren en
Van der Elsen boog voor Yun.

Kansen op 3-3
Amber van de Velde was tevreden over de uitslag. "Zeker, 2-4 tegen Den Helder is een goede uitslag. We hebben toch twee puntjes bijeen gesprokkeld. Lynn had zelfs nog kansen tegen Yun, en ook Melissa verloor drie keer met twee punten verschil van Yun."

"Zoveel mogelijk punten pakken"
Voor Westa dus geen verkeerd begin van de Eredivisie A. Het doel van de jonge Wessemse dames? "Zoveel mogelijk punten pakken en proberen de goede prestatie van afgelopen seizoen doorzetten. Realistisch gezien gaat dat moeilijk worden om bij de laatste vier te komen, maar we gaan in elk geval
ons best doen om zo hoog mogelijk te komen."

VTV/Silvery Dragon wint
In Nieuwegein won VTV/Silvery Dragon met 4-2 van Lybrae Consultants. Vera van Boheemen won twee keer (Rachel Gerarts, Laura van Oppen). Natalia Balicka won van Gerarts, debutante Tanja Helle won van Van Oppen. Aan Heerlense zijde won Li Nan Sun twee keer (Balicka, Helle).

Uitslagen
SKF - FvT Rotterdam 6-0
Anytime Fitness/Westa - Dozy Den Helder 2-4
VTV/Silvery Dragon - Lybrae Consultants 4-2

Stand Eredivisie A dames 1/2/2015
SKF 1 - 6
Dozy Den Helder/Noordkop 1 - 4
VTV/Silvery Dragon 1 - 4
AnytimeFitness/Westa 1 - 2
Lybrae Heksenberg 1 - 2
FvT 1 - 0

NTTB/Ying-Fu Li
TafeltennisPrimeur
Foto (c) Henk Hommes