Opening tijdelijk winkelcentrum Anklaar


Het tijdelijke winkelcentrum Anklaar opent op woensdag 4 februari officieel haar deuren. Rond de klok van 17.00 uur opent wethouder Olaf Prinsen het winkelcentrum aan de Salomestraat.

Wethouder Prinsen is positief over het tijdelijke centrum: "Dit is een prachtig winkelcentrum geworden met een frisse uitstraling. Ik hoop dat alle bewoners dit winkelcentrum weten te vinden in afwachting van het mooie, nieuwe stadsdeelhart Anklaar." Direct na de openingshandeling starten de
winkeliers met een feestelijke koopavond. Ook in de dagen erna zijn er diverse feestelijke activiteiten. De markt verhuist mee naar de Salomestraat. Op donderdag 5 februari opent de markt op de nieuwe locatie om 8.30 uur.

Met de opening aan de Salomestraat sluit het huidige winkelcentrum haar deuren. Vanaf 5 februari maakt deze plek zich op voor de nieuwbouw van het Stadsdeelhart. Deze maand worden er voorbereidingen getroffen voor de sloop van het huidige winkelcentrum.

In het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar komen 14.000 m2 winkels, circa 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met circa 550 plaatsen. Habion realiseert het nieuwe woon-zorgcomplex Koningin Wilhelmina, terwijl BPD (voorheen Bouwfonds) verantwoordelijk is voor de realisatie van de
winkels, de daarboven gelegen woningen en de parkeergarage. De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte.

De opening van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar is begin 2018 gepland.