Kenjeroptoch Sittard opnieuw rechtstreeks op L1


Ook dit jaar zal de Sittardse kinderoptocht rechtstreeks worden uitgezonden door L1, die vanaf 14.45 uur verslag zal doen.

Op die manier zijn mensen die niet in staat zijn om dit jeugdige schouwspel `live' mee te maken in staat om het rechtstreeks op de TV te zien.

Sinds 1965 trekt de kinderoptocht altijd op de zondag een week voor vastelaovend door de Sittardse straten. De kinderoptocht is tevens de intocht van Stadsprins Arno III. Deze grootste kinderoptocht van Nederland is dit jaar op zondag 8 februari te bewonderen. Er zullen naar schatting 2.000
kinderen deelnemen, en bij goed weer zullen de toeschouwers rijen dik staan langs de route door de historisch Sittardse binnenstad.

Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van Stadsprins Arno III. Hij vormt samen met de nieuwe Vorst Marot Frits I het sluitstuk van dit kleurige schouwspel. Zij worden voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte. Na afloop van de optocht zijn er op de Markt
optredens van Openbare Basisschool Aan de Meule en brengt basisschool `De Tovertuin' uit Broeksittard het Marotte-kinderliedje 2015 getiteld "Multi-Kulti" ten gehore. Daarna volgt de traditionele Appelesiene Raege door Stadsprins Arno III en de prijsuitreiking voor de winnaars.

L1 stelt met de gemeente Sittard-Geleen en het Optoch Kommitee Zitterd een speciale internetpagina ter beschikking. De deelnemers kunnen hier al hun voorbereidingen, nieuwtjes en andere leuke verhalen over de kinderoptocht 2015 op delen, www.L1.nl/kenjeroptoch.

Voordat de grootste kinderoptocht van Limburg weer door Sittard trekt, moet er nog heel wat worden voorbereid. Scholen, buurten, familiegroepen, eenlingen etc. zijn inmiddels druk bezig met het knutselen van pakjes en het instuderen van liedjes. Dit jaar kunnen de deelnemers foto's en filmpjes
van hun voorbereidingen, thema, outfit, bouw van de wagen, muziek etc. insturen om iedereen te laten meegenieten!