Bij Connexxion Enschede verdwijnen tachtig banen


31 januari 2015

Bij de taxivestiging van Connexxion in Enschede verdwijnen tachtig banen. Het gaat om chauffeurs en ondersteunend personeel.

Doordat Connexxion onlangs bij de aanbesteding het vervoer van de Regiotaxi Twente aan Taxi Brookhuis verloor, is er geen werk meer voor hen bij Connexxion. Ongeveer dertig medewerkers kunnen bij Brookhuis aan de slag, voor de overigen is collectief ontslag verleend.

Het ontslag is bij het Connexxionpersoneel hard aangekomen, te meer omdat Brookhuis aangeeft dat ze de komende zes maanden geen personeel nodig heeft. Het bedrijf maakt gebruik van werklozen met afstand tot de arbeidsmarkt die door middel van subsidie tijdelijk aan een baan worden geholpen,
terwijl dit mooie plekken waren geweest voor de kwalitatief goed opgeleide chauffeurs van Connexxion. Deze belanden nu in diezelfde ww.

Bij het verlies van een contract is de nieuwe vervoerder verplicht om 75 procent van de medewerkers een baanaanbod te doen. In dit geval heeft Brookhuis bij het Sociaal Fonds Taxi (controlerend orgaan) aangetoond, dat er slechts voor 40 procent werk is. Meer mensen kunnen de komende tijd niet
worden geplaatst.

Het nieuwe contract gaat op 1 februari in.

(Persbericht Connexxion)