Inbrekers pakken begint bij uzelf


Meehelpen met het oplossen van een woninginbraak, vermissing of diefstal? Zo'n 725 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem doen dat al. Zij helpen de politie bij het oplossen van misdaden in hun eigen gemeente. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee?

Burgernet

U kunt meedoen door u aan te melden bij Burgernet. Dat is een systeem dat door politie en gemeente wordt gebruikt om hulp van inwoners in te kunnen schakelen. Als er bijvoorbeeld een woninginbraak heeft plaatsgevonden ontvangt u als burgernetdeelnemer een bericht op uw telefoon waarin getuigen
worden opgeroepen of op een andere manier hulp wordt gevraagd bij het oplossen van de misdaad. Op deze manier draagt u bij aan de veiligheid in uw eigen leefomgeving. In Nederland gingen 1.5 miljoen mensen u voor.

[IMG]



Des te meer burgernetdeelnemers er zijn, des te groter de kans dat een woninginbraak of diefstal wordt opgelost! Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl.

Meldingen

In 2014 zijn er binnen de gemeente Kaag en Braassem 61 burgernetmeldingen uitgegaan (waarvan 43 i.v.m. woninginbraak). In drie gevallen hebben deze burgernetmeldingen geleid tot bruikbare tips voor de politie. Binnen de politie-eenheid Den Haag zijn er ruim 6100 burgernetmeldingen uitgegaan.
Uiteindelijk heeft dit in 6% van de gevallen geleid tot succes. Met uw hulp en die van 1.5 miljoen anderen verhogen we het oplossingspercentage.

www.burgernet.nl