Stemmen bij volmacht


Verkiezing Provinciale Staten en Waterschap Aa en Maas 2015

De burgemeesters van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert maken bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant en de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van Waterschap Aa en Maas op woensdag 18 maart 2015 een kiezer is toegestaan
bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen:

A. Machtiging door schriftelijke aanvraag volmacht bewijs

1. Bij Bureau Verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.
2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op vrijdag 13 maart 2015, door de kiezer voor de Provenciale Staten en/of door de kiezer voor het Waterschap Aa en Maas worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 2 februari 2015 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoekschrift kan niet worden ingediend door de kiezer aan wie al een kiezerspas is verstrekt.
4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op maandag 2 februari 2015 als kiezer voor verkiezing van de leden van Provinciale Staten van Noord-Brabant en/of als kiezer voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Aa en Maas, zijn geregistreerd.
5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs.
6. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

B. Machtiging door overdracht van de stempas of kiezerspas

1. De kiezer kan een andere kiezer die in dezelfde gemeente als kiezer is geregistreerd, machtigen om voor hem/haar te stemmen.
2. De kiezer vult het daarvoor bestemde gedeelte op de stempas of kiezerspas in, zet zijn/haar handtekening en laat de gemachtigde de kaart medeondertekenen.
3. De kiezer draagt de, aldus in een volmacht bewijs omgezette, stempas of kiezerspas aan de gemachtigde over.
4. Tevens moet de kiezer een kopie van een geldig identiteitsbewijs aan de gemachtigde meegeven. Deze kopie moet de gemachtigde aan de voorzitter van het stembureau laten zien.
5. De machtiging door overdracht van de stempas of kiezer pas kan tot en met de dag van de stemming.
6. Een volmacht die is verleend door overdracht van de stempas of kiezerspas kan, tot het uitbrengen van een stem door de gemachtigde, door de volmachtgever worden ingetrokken.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten voor verkiezing van de Provinciale Staten en niet meer dan 2 (twee) volmachten voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Aa en Maas aannemen.

De volmacht stem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau Verkiezingen, Arnoud van Gelderweg 71, 5361 CV Grave

Datum: Februari 2015