Bekendmakingen digitaal


Als de gemeenteraad op 7 april akkoord gaat, stopt de gemeente met het publiceren van de officiele bekendmakingen in het weekblad Gezien.

Dat heeft het college van B&W in de collegevergadering van 3 februari besloten.

Men kan dan vanaf 1 mei 2015 de volledige en officiele teksten van de meeste bekendmakingen alleen nog online bekijken in het digitale gemeenteblad. Deze zijn terug te vinden via www.heerlen.nl/bekendmakingen, www.officielebekendmakingen.nl of via de Heerlen-app (te downloaden voor Android
en Apple). Dat geldt uiteraard niet voor de besluiten waarvoor nog altijd de wettelijke verplichting bestaat tot publiceren in een huis-aan-huisblad. Dit aantal neemt echter steeds meer af.

E-mailservice bekendmakingen

Mensen kunnen ook een abonnement nemen op de bekendmakingen in hun eigen postcode gebied. Dat kan via http://zoek.overheid.nl. Vervolgens ontvangt men de bekendmakingen op het eigen e-mailadres.

Ontwikkelingen

Deze stap past binnen het beleid van de rijksoverheid om de digitale dienstverlening te versterken. Ook in Heerlen vindt dienstverlening en informatievoorziening aan inwoners en ondernemers in toenemende mate op elektronische wijze plaats. In de begroting 2015 is de verdere ontwikkeling van de
elektronische dienstverlening opgenomen. De digitale bekendmakingen zijn hier een onderdeel van.



Publicatiedatum: dinsdag 3 februari 2015

ga naar het nieuwsarchief